הרשמו לניוזלייטר שלנו והשארו מעודכנים בכל המבצעים

    מתכון שבועי

    ירקות וטופו בנוסח "פאד-תאי"

    מצרכים (4-5 מנות):

    1/3 כוס רוטב סויה תמרי

    1 כף רוטב טריאקי אמיתי

    3 כפות מיץ ליים או לימון טרי

    1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

    1 כף סוכר דקלים/ סוכר חום אורגני

    1 בצל גדול, חצוי ופרוס דק

    4 שיני שום, פרוסות דק

    חצי פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק

    2 כפות שמן קנולה

    ירקות חתוכים לרצועות (אפשר להחליף למה שאוהבים):

    2 גזרים חתוכים לגפרורים

    1 פלפל חתוך לרצועות

    1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות מאוד

    1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות

    300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות (ניתן להחליף ברצועות עוף, אך אותן יש להקפיץ במעט שמן בנפרד מספר דקות)

    חצי חבילת נבטים סיניים

    בצל ירוק חתוך לרצועות קצרות (רק החלק הירוק)

    חופן בוטנים קלויים קצוצים (עדיף לא מומלחים)

    חופן עלי כוסברה טריים קצוצים

    אופן ההכנה:

    מערבבים היטב בקערה קטנה את החומרים לרוטב הפאד תאי: סויה, טריאקי, ג'ינג'ר, מיץ לימון וסוכר.

    במחבת ווק מחממים את השמן (זהירות הוא רותח מהר מאוד) ומוסיפים את הבצל. מטגנים כדקה ומוסיפים את השום לעוד טיגון קל.

    מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים (תוך ערבוב מתמיד) למשך כ-5 דקות.

    מוסיפים את קוביות הטופו ושופכים מעל את הרוטב שהכנו מראש.

    מערבבים היטב ומקפיצים עוד כ-2 דקות, עד שהטופו "נצבע" ברוטב.

    מכבים את האש ומוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים היטב.

    מגישים על מצע אורז בסמטי (אפשר גם לערבב עם אטריות אורז מוכנות) וזורים מעל את הכוסברה והבוטנים הקצוצים.

    בתאבון!

    בניית אתרי חנות בניית אתרי חנות